THAIFÖLD, Kambodzsa, Laosz, Vietnám, Burma, Malajzia, Hongkong és Japán, Kelet- és Délkelet-Ázsia csodálatos és felfedezésre váró országai, EGÉSZ ÉVBEN – és ami a legfontosabb – MAGYARUL.
Thaiföldi utazás, üdülés, programok
A Yourdestination Thailand magyar nyelvű oldala
Thaiföldi üdülési csomag körút kaland utazás
HOTLINE és INFORMÁCIÓ:
  
KÖZPONTI:  +36706239513

Különleges szállodák Thaiföldön: Hagyományos városi szállodák - tégla, fa, selyem...

Thaiföldi hotelek: Városi szállodák, üdülők. Autentikus „tégla”építésű szállodákat sohasem találunk turista központokban, csak a thai településeken. A fallal mindig körülvett, hagyományos városi gazdag lakóházak egy részét alakították át hotelnek, üdülőnek.  Jellemzőjük a belső trópusi kert, a égetett kerámiával díszített faszerkezetes belső terek, a gazdagon faragott nemes fa burkolatok, a rengeteg selymet használó, egységes lakberendezésű vendégszobák.

       Különleges szállodák - Városi szállodág, üdülők téglából       
Ázsia a tégla kontinense. Kedvenc szórakozásaim közé tartozik ezért a frissen lebontott régi épületek téglahalmainak böngészése. Igen gyakran találni bennük akár ezer éves, de még mindig tökéletes állapotban lévő darabokat is. Felismerésük egyszerű. mindegyiken van egy beégetett, a készítés időpontját pontosan megadó uralkodói pecsét. Majdnem minden ázsiai országra jellemző ez, mert a téglagyártás erősen szabályozott, államilag felügyelt tevékenység volt.

Thaiföldön ez az építészeti elem a legősibb, mert az északtól (a mai Dél Kína) történő bevándorlás során hozták magukkal építészetüket is. Ezt ma előszeretettel használják a művészi kialakítású szállodaépítészetben is. DE…

Autentikus „tégla”építésű szállodákat sohasem találunk a pár évtizede épült turista központokban, csak modern utánzataik lelhetők fel ott. Pár kilométerrel arrébb, a thai településeken annál inkább. Az ok egyszerű. A fallal mindig körülvett, hagyományos városi gazdag lakóházak már több évszázada állnak és egy részüket alakították át hotelnek, üdülőnek. Jellemzőjük a zárt és gondosan ápolt, tégla dekorációval ellátott belső trópusi kert, a égetett kerámiával díszített faszerkezetes belső terek, a tégla építésű központi épület, a gazdag nemes fa dekoráció és az egyedi kialakítású, rengeteg selymet használó, egységes lakberendezésű (lehet, hogy szobánként is eltérő stílusú, de sohasem kulturmix) vendégszobák.

Belső felszereltségük gazdag, a hagyományos „úri” lakóházakra jellemzően a SPA, a belső medencék, ma helytelenül masszázsszalonnak hívott családi terápiás, meditációs blokkok, nagy légterű keményfa burkolatú fedett éttermek, faragott teakfa bútorok.

Annak ellenére, hogy igazi keleti kényelmet és hamisítatlan thai környezetet kínálnak, nem is drágák. Kevés normál tengerparti nyaralást vadászó utas fordul meg bennük (nem öt perc a tenger). Annál inkább azok, akik nem a szokásos nyaraló turizmus részvevői, hanem akik szeretnék közelebbről is megismerni a legalább ezer éves kultúrát és élvezni az igazi thai vendégszeretetet.

Néhány fotó arról, milyen egy phuketi tégla hotel
Phuket üdülés, nyaralás, program - magyarul
Copyright: Yourdestination Thailand   WEB Management: D&D Webdesign
THAIFÖLD MAGYARUL
PHUKETI PROGRAMOK
Nemzeti parkok - Khao Sok - Khao Lak
PHUKET MAGYARUL
Küvessen minket a Facebook-on is!

Részletes anyagok

Programjaink részletes leírása állandóan bővül és mindig sokkal hosszabb, mint amit egy keresőben kényelmesen lehet lapozgatni.

Töltse le a legfrissebb verziót innen:

KATALÓGUSOK - ÁRLISTÁK