THAIFÖLD, Kambodzsa, Laosz, Vietnám, Burma, Malajzia, Hongkong és Japán, Kelet- és Délkelet-Ázsia csodálatos és felfedezésre váró országai, EGÉSZ ÉVBEN – és ami a legfontosabb – MAGYARUL.
Thaiföldi utazás, üdülés, programok
A Yourdestination Thailand magyar nyelvű oldala
Thaiföldi üdülési csomag körút kaland utazás
HOTLINE és INFORMÁCIÓ:
  
KÖZPONTI:  +36706239513

Különleges szállodák Thaiföldön: A sino-portuguese nyaraló villa...

Sino-portuguese nyaraló villák a tengerparton. Ennek a körülbelül 400 éves építészeti stílusnak legszebb példái főleg Dél-Thaiföldön, azon belül is Phuketen találhatók meg. Persze nem a nyugati öblök egyikének tömegszállásaként. A keleti part, Koh Sirae öbleinek nagy része, valamelyik parti üdülőhöz, villához tartozik.

       Különleges szállodák - Nyaraló villák     
Ennek a körülbelül 400 éves építészeti stílusnak legszebb példái főleg Dél-Thaiföldön, azon belül is Phuketen találhatók meg. Az ok igen egyszerű. Az első európai ország, amelyik igyekezett komoly befolyást szerezni a Távol - Keleten, Portugália volt. Ők ráadásul a később érkező és főleg „kard és kereszt” jellegű hozzáállással szemben alapvetően kereskedtek. Többek között hozták magukkal Portugália újkori építészetét is, ami szinte azonnal találkozott a már vagy fél évezrede itt élő kínai családok tradícióival.

Az ebből az összeolvadásból keletkező önálló stílus, a Sino-Portoguese, talán a legszebb, máig is fennmaradt „gyarmati” stílus. Remek példáit láthatjuk Kelet-Ázsia szerte. Makaó és Georgetown óvárosa, és Thaiföldön az Old Phuket Town talán a legjobb példák erre. A legszebb eredmény, az épületek belső építészete, lakberendezése azonban rejtve marad a séták során. Senki sem enged be bóklászó turistát a saját házába.

Szerencsére ez a stílus azonban előkerül a szállodaépítészetben is. Nem a nagy szállodák erőltetett szobaberendezésére gondolok elsősorban. Számomra az mindig valami művi dolog, égett olajszaga van, mint minden gyorskajának.
Az igazi is megtalálható azonban. Ezek egyrészt a szállodává, nyaralóvillává alakított eredeti épületek, másrészt az új építésű és „átmenetileg” szálláshelyként működő villák. Az utóbbiakat mindig egy nagy múltú és gazdag család építi a tradíciók maximális követésével. Ha most éppen nyaralóvilla, akkor az. De, ha később úgy gondolják, leveszik a táblát és akkor már a család rezidenciájává válik pár nap alatt.

A példa, amit röviden bemutatunk Phuketen van. Persze nem a nyugati öblök egyikének tömegszállásaként. A sziget 80%-a nem a tömegturizmusé. Ennek jó példája a főszigettől pár tucat méterre leszakadt Koh Sirae a keleti oldalon. Ez a rész (csak két híd vezet át hozzá) sohasem vált „turistagyárrá ”. Megmaradt a mezőgazdaság, a nyugalom helyének. Legkeletibb nyúlványa csodálatos homokos partokat, kis öblöket rejt. Szemben a Koh Yao szigetcsoport úszik a láthatáron. Az öblök nagy része azonban zárt, valamelyik parti üdülőhöz, villához tartozik. Egy ilyen villa az, amit most bemutatunk.

Erre legjobb az ott készült fényképsorozat. Mindent elmond a házról, a kínai fabelsőket, a feng sui elveit szigorúan követő elrendezésről, és a portugál stílusra jellemtő pasztellszíneket, nagy falfelületeket, a tereket leválasztó drapériákat gazdagon használó belsőépítészetről és a tiszta sino-portuguese lakberendezésről.

Egy dolgot azonban el kell mondanunk a fényképekről. Bár a fotós mindent megtett, amit tudott, a legszebb élményt azonban nem tudta megragadni. De, ezt nem is lehet. Ennek a belsőépítészeti stílusnak talán a legszebb része a fény játéka. A zárt spalettákon betűző és folytonosan vándorló napfény folyamatosan vándorló csillogó foltokban tükröződik a lakkozott felületekről, lágy átmenetekkel színezi át és változtatja a falakat, a selyem és brokát borítású bútorokat, kínai porcelánokat és a mindenhol jelen lévő virágokat. Ezt nem lehet egy fényképen visszaadni.

Néhány fotó arról, milyen egy phuketi sino-portuguese villa
Phuket üdülés, nyaralás, program - magyarul
Copyright: Yourdestination Thailand   WEB Management: D&D Webdesign
THAIFÖLD MAGYARUL
PHUKETI PROGRAMOK
Nemzeti parkok - Khao Sok - Khao Lak
PHUKET MAGYARUL
Küvessen minket a Facebook-on is!

Részletes anyagok

Programjaink részletes leírása állandóan bővül és mindig sokkal hosszabb, mint amit egy keresőben kényelmesen lehet lapozgatni.

Töltse le a legfrissebb verziót innen:

KATALÓGUSOK - ÁRLISTÁK