THAIFÖLD, Kambodzsa, Laosz, Vietnám, Burma, Malajzia, Hongkong és Japán, Kelet- és Délkelet-Ázsia csodálatos és felfedezésre váró országai, EGÉSZ ÉVBEN – és ami a legfontosabb – MAGYARUL.
Thaiföldi utazás, üdülés, programok
A Yourdestination Thailand magyar nyelvű oldala
Thaiföldi üdülési csomag körút kaland utazás
HOTLINE és INFORMÁCIÓ:
  
KÖZPONTI:  +36706239513

Phang Nga öböl: a James Bond, Panyee, Naka, Hong, Panak, Lawa szigetek

A Phang Nga-öböl egy 400 km²-en elterülő öböl az Andamán-tengerben a Maláj-félsziget és Phuket szigete között. Nagy része nemzeti park. Szigetvilága csodálatos, ahol számos különleges madár és halfaj, valamint különleges emlősök, majmok élnek, egészen valószínűtlen sziklaalakzatok között.

        A Phang Nga öböl csodálatos szigetvilága   
A mai nap a Phang Nga öböl igazán különleges ökoszisztémájában teszünk egy napos hajókirándulást. A Phang Nga-öböl egy 400 km²-en elterülő öböl az Andamán-tengerben a Maláj-félsziget és Phuket szigete között. 1981-ben az öböl nagy részét nemzeti parkká nyilvánították, Au Phang Nga Nemzeti Park néven.
Tízezer évvel ezelőtt, amikor a tenger szintje még alacsonyabb volt, száraz lábbal át lehetett itt kelni a mai Maláj félszigetről a mai Phuket szigetre. Azóta sekély tenger borította el a tájat, ahol számos különleges madár és halfaj, valamint különleges emlősök, majmok élnek egészen valószínűtlen sziklaalakzatok között, ezeket fogjuk látni utunk során.  Különleges élmény lesz a szigetek barlangjaiban, belső mangrove mocsaraiban tett kajakos kirándulás is. A turisták többsége James Bond miatt látogat ide, mert az Aranypisztolyos Férfi egy részét itt a szigeteken forgatták.
Néhány fotó a Phang Nga öböl szigeteiről
Reggeli után érkezik buszunk, ami a kirándulás kezdetéhez, az Ao Po kikötőhöz visz. Itt szállunk fel panoráma-fedélzetes kirándulóhajónkra, ami végigvisz túránk állomásain. A hajón teljes ellátást kapunk, a legalább 10 fogásból álló ebéd a hajókonyhán készül, amit meg is látogathatunk. Az út során a kávé, tea, üdítő és gyümölcs fogyasztás korlátlan.
Első állomásunk: Hát… Ez attól függ… Majdnem az egyenlítőn vagyunk, így az apály-dagály szintkülönbség akár a két métert is elérheti, naponta kétszer. Ezért az út sorrendjét is ez határozza meg. Dagálykor egyszerűen nem tudunk bekajakozni a belül kivájt szigetek (hongok) belsejébe és barlangjaiba. De ez nem gond, mert mindenhova eljutunk a kát program mindegyikéban, csak a sorrend változik.
Két programunk van. A 4 sziget túra
nem tartalmazza a muszlim falut (Panyee) szigetet. Ez a túra a James Bond szigetig jut el, ahol a 4 sziget túra résztvevői hosszabb időt tölthetnek el és bevárják az 5 sziget túra résztvevőinek visszatérését a muszlim faluból.
5 sziget túra: Egy biztos, a Panyee sziget, a muszlim falu különleges élmény lesz! Hajónk megáll a James Bond szigetnél, mi átszállunk egy long-tail boat-ba és kb. 20 perces tengeri utat teszünk meg gyönyörű szigetek és mangrove mocsarak között Panyee szigetéig. Visszafelé ugyanúgy. Csónakunk kitesz a James Bond szigeten, ahol kb. 20 percünk lesz a sziget megtekintésére, majd visszavisz hajónkra.

Délután az idő már igen meleg, még akkor is, ha az öbölben mindig fúj a szél. Ezért visszafelé megállunk egy kellemes fürdőzésre, kajakozásra a Lawa sziget valamelyik kis, elzárt öblében. Innen indulunk vissza a kikötőbe, ahol már vár a busz, ami visszavisz bennünket a szállodába.

        James Bond (Phang Ngaa) hajós kirándulásaink   

        A meglátogatott szigetek   

Koh Panak

Koh Panak a Phukethez legközelebb eső és legnagyobb sziget, egyben a legtitokzatosabb is. Száraz vagy vízzel teli barlangok, cseppkövekkel, belső sziklakatlanok, bennük mangrove mocsarak találhatók. Csodálatosak a sziget tenger-mardosta szikláin kialakult függő cseppkövek, kisebb bemaródások.
Ezek mentén „kameratávolságra” haladunk el, majd megállunk a legnagyobb, a szigetet teljesen átfúró tengeri barlangrendszer bejáratánál és kajakra szállunk.
Thai evezősünk végigvisz a barlang rendszeren.  A sziget egyik oldalán be, a másikon ki.

Koh Hong

Koh Hong neve egyszerűen mindent elmond a szigetről. A hong egyszerűen „szobát” jelent. Ezekből rengeteg van a szigeten. Ezek közül sok tengeri kijárattal is rendelkezik. Ezek az árapály által naponta kétszer elöntött barlangok szállítják a tenger vizét a „szobákba”, ahol csodálatos belső mangrove mocsarak alakultak ki, színes növény és állatvilággal.  Mangrove erdő, hatalmas fák, madarak, rákok és a vízbe nyúló gyökerekre kapaszkodó, tüdőshalak, szalamandrák, madarak, majmok, pillangók, bogarak.
Egy ilyen varázslatos bejáratánál áll meg hajónk. Ismét kajakra szállunk, és evezősünk bevisz bennünket a belső lagúnába.

Koh Panyee (muszlim falu)

Koh Panyee neve annyit jelent: a zászló szigete. Körülbelül 200 évvel ezelőtt három nagy halász család határozta el, hogy elindul Indonéziából a tengeren át új hazát keresni. Egy helyet, ahol sok a hal, tiszta a víz és van elég hely egy nyugodt, békés életre. Megegyeztek, hogy aki megtalálja, az kitűz egy zászlót a sziget legmagasabb csúcsára, hogy a többiek is csatlakozhassanak hozzá. Ennek a három családnak leszármazottai, mintegy 2.000 ember, több mint háromszáz családban él ma ezen a csodálatos helyen, zárt muszlim közösségben. A sekély tengerbe épített, változatos stílusban épített cölöpházakból álló falu csodálatos látvány, remek fotótéma is. Sétánk során meglátogatjuk a mecsetet, a tengeri múzeumot, az iskolát. Végigsétálunk a fedett bazáron (ahol muszlim közösség él, ott mecset és bazár mindig van…). Itt kedvünkre válogathatunk a népművészet és a méltán híres thai gyöngy termékeiből. Megízlelhetjük a sajátos indonéz-thai-muszlim ízekből kevert helyi ételeket is. Sétánk végén, a sziget túloldalán vár csónakunk, ami visszavisz a James Bond szigetre.

James Bond sziget

Koh Tapu, az Aranypisztolyos Férfi, az egyik legsikeresebb James Bond film forgatási helyszíne. Ez volt a „főgonosz” lakhelye.
Sétánk során megismerkedhetünk a forgatási helyszínekkel, a James Bond sziklával és érdekes helyekkel. Egy sziklaösvényen végighaladva, ahol remek kilátóhelyek vannak, átmegyünk a sziget túloldalára, ahol nincs semmi más, csak egy kis öböl. Nincs itt semmi különleges,  csak tenger, homok, fantasztikus szikla formációk. Visszatérve az indulási oldalra a bazárban vásárolhatunk, fényképezhetünk, megnézhetjük a sziklatemplomot. Csónakunk itt vár ránk, visszavisz hajónkra, ahol már készen vár minket az ebéd.

Koh Lawa

Koh Lawa a legkisebb, de legszebb tagja a Phang Nga szigetcsoportnak. A vízbe függőlegesen leszakadó mészkőfalak, amik kis zárt öblöket vesznek körül, amelyekhez semmilyen más út nem vezet.
Csodálatos mészkősziklák, alakzatok, a sziklák oldalán csillogó színekben játszó, szikrázó kristályfelületek, a sziklák hasadékaiba     fák, bokrok és cserjék kapaszkodnak, a tenger-szinten sötét barlangszájak nyílnak.
Itt keresünk egy kis öblöt, ahol hajónk horgonyt vet. Úszhatunk a tengerben, kimehetünk az öböl partjára, vagy kajakba ülhetünk és barangolhatunk a sziklák között és a víz fölé nyúló, függő cseppkövekkel díszített  sziklapárkányok alatt.
Phuket üdülés, nyaralás, program - magyarul
Copyright: Yourdestination Thailand   WEB Management: D&D Webdesign
THAIFÖLD MAGYARUL
PHUKETI PROGRAMOK
Nemzeti parkok - Khao Sok - Khao Lak
PHUKET MAGYARUL
Küvessen minket a Facebook-on is!

Részletes anyagok

Programjaink részletes leírása állandóan bővül és mindig sokkal hosszabb, mint amit egy keresőben kényelmesen lehet lapozgatni.

Töltse le a legfrissebb verziót innen:

KATALÓGUSOK - ÁRLISTÁK