THAIFÖLD, Kambodzsa, Laosz, Vietnám, Burma, Malajzia, Hongkong és Japán, Kelet- és Délkelet-Ázsia csodálatos és felfedezésre váró országai, EGÉSZ ÉVBEN – és ami a legfontosabb – MAGYARUL.
Thaiföldi utazás, üdülés, programok
A Yourdestination Thailand magyar nyelvű oldala
Thaiföldi üdülési csomag körút kaland utazás
HOTLINE és INFORMÁCIÓ:
  
KÖZPONTI:  +36706239513

Phi-Phi szigetek: Phi Phi Don és Phi Phi Lei, Koh Khai Nai

Phukettől délkeletre, a Malakka szorosban, a Phi Phi 6 szigetből álló csoportja. A szigetek partjai mentén található fehér homokos öblök, az égbeszökő, több száz méteres mészkősziklák, a háborítatlan erdők, a kristálytiszta víz, a korallzátonyok nyüzsgő állatvilága méltán tette Phi-Phi-t  Thaiföld legismertebb turista-paradicsomává.

        A Ph-Phi szigetekcsoport       
46 kilométerre Phukettől délkeletre, a Malakka szorosban fekszik egy 6 festői szigetből álló szigetcsoport, a Phi Phi szigetek. Neve maláj eredetű, bizonyára az erre járó és a szigeteken megtelepedő maláj halászoktól kapta. Annyit jelent: szürke mangrove. A szigetek partjai mentén található fehér homokos öblök, az égbeszökő, több száz méteres mészkősziklák, a háborítatlan erdők, a kristálytiszta víz, a korallzátonyok nyüzsgő állatvilága méltán tette Phi-Phi-t Thaiföld legismertebb turista-paradicsomává.
Néhány kis szigetén halászfalvak találhatók, de itt sem él több mint 100 lakos, ma sem. Legnagyobb szigete Koh Phi-Phi Don viszont nyüzsgő üdülő-paradicsommá vált. Az eldugott öblökben lapuló kis szállásoktól a legnagyobb luxus üdülőközpontokig, a nyüzsgő éjszakai életig minden megtalálható itt.
Szerencsére a többi sziget szinte lakatlan, és megőrizte természeti szépségét. Ezekre a helyekre csak víziúton lehet eljutni. Hajótúránk végiglátogatja a legismertebb szigeteket és öblöket. Megismerteti Önt a szigetek vízi világával is. Ezerféle hal, tengeri teknős, rákfajta található itt. Ezekkel közelebbi kapcsolatba is kerülünk, mert nem félnek az embertől. Amint a vízbe lépünk, azonnal színes halak kavargása vesz körül.
Néhány fénykép Phi-Phi környékétől
Kora reggel induluk a szállodából az Asia Marina kikötőbe. Itt hajóra szállunk és elindulunk Phi-Phi felé. Első állomásunk azonban még nem Phi-Phi, hanem egy másik gyöngyszem, Hoh Khai Nai szigete. Innen indulunk tovább a következő útvonalon: Majom part - Sam Had - Phi-Phi Don szigete egy kellemes ebéddel és sétával a Ton Sai öbölben - Viking barlang - Pileh laguna - Loh Samah öböl - Maya öböl. Innen visszatérünk Phuketre.

        Phi-Phi szigetcsoport és Koh Khai Noi hajós kirándulásunk        

        A meglátogatott szigetek és helyek       

Koh Khai Noi

Apró korallsziget a semmi közepén. Nincs itt semmi más, csak hófehér homok, néhány pálmafa, egy kisebb sziklacsúcs és a csodálatos tenger.
A sekély vízben, a sziklák között és a szigetet övező korallzátony felett nyüzsgő „halvilág”.
Ideális hely a sznorkelezésre,  nemcsak a part mentén, de kicsit mélyebbre hatolhatunk a zátonyok között, melyek csak 10-20 méterre vannak a homokparttól.

Majom part

Száz méteres függőleges mészkő-sziklákkal övezett, mindentől elzárt öböl. Kizárólagos lakói a majmok, amik a sziklafalakon növő fákon, az öblöt körülvevő erdőben élnek. Régebben vadon, ma már inkább csak a turistákból.
Remek szórakozás a parton csapatostól mászkáló majmok etetése, fényképzése. De azért vigyázzunk velük! Rengeteg szemüveg, táska, mobiltelefon bánta már a túl közeli barátkozást.

Ton Sai öböl

Phi Phi Don a legnagyobb sziget legnagyobb és legforgalmasabb turistaközpontja az öböl.
Pálmafás tengerparti sétányok, szállodák, bevásárló utcák, ajándék pavilonok, éttermek sorakoznak a sétányok mentén.
A turistaközpont a teljes vékony parti homoksávot elfoglalja a két határoló hegy között, másik oldalán a Loh Dalam öböllel. Itt állunk meg ebédelni egy helyi étteremben. Az ebéd után alkalmunk lesz egy rövid pihenőre, fürdésre, barangolásra is.

Viking barlangok

Nem, a vikingek nem jártak erre… A barlagok igazi neve sem viking, hanem Tham Phaya Nak, amit Naga a buddhista történet kígyója után kapott. Angol neve onnan ered, hogy ebben a történelem előtti korok óta lakott barlangban hajókat ábrázoló barlangrajzok találhatók.
Legnagyobb érdekessége a sok fecskefészek, ami a keleti konyha híres afrodiziákuma, és a világ egyik legdrágább étele. A barlang falán megtelepedő partifecskék fészkeinek „szüretelése” komoly iparág. Mindenfelé láthatók a munka bambuszlétrái és állványai.

Pileh Laguna

Phi Phi Leh szigetének igazi ékköve ez a hosszan elnyúló függőleges sziklafalakkal határolt öböl. Másfél méter mély, türkizkék és meleg vize kiválóan alkalmas a fürdésre, sznorkelezésre.
A sziklafalak kis öbleiben, apró barlangbejárataiban hemzsegnek a színes apró halak. A lapos tengerfenék tele van szebbnél szebb sziklanövényekkel, tengeri rózsákkal. Izgalmas látvány a lagúnát a Maya öböllel összekötő sziklajárat is. Nincs itt más, csak tenger és sziklák, halak és a meredek sziklafalakra kapaszkodó növények.

Sam Had öböl

Talán ez a szigetek legbőségesbb korallhaltermő vidéke. Itt állunk meg egy kis pihenésre, úszásra, sznorkelezésre. És természetesen, fotózásra, videózásra.
Dobjunk pár kenyérmorzsát a vízbe és megláthatjuk, milyen nyüzsgés keletkezik azonnal. Vegyünk fel egy maszkot és bátran merüljünk közéjük. De vigyünk magunkkal egy szelet kenyeret is! Színes korallhalak százai fognak körénk gyűlni, és vidáman falatozni belőle.

Loh Samah öböl

Phi Phi lakatlan szigetein rengeteg szebbnél szebb homokos partú öböl található. Ezek közül az elismerten legszebb a Samah öböl. Meredeken lejtő partja homokos, a partmenti sziklák apró barlangokat rejtenek.
A vízbe merülve követhetjük a homokos tengerfenék növényeiből táplálkozó vagy a kisebb sziklák árnyékában éppen megbúvó halakat, rákokat.  A  parton sétálva figyelhetjük a madarakat, az öböl egyetlen lakóit.

Maya öböl

Kirándulásunk utolsó állomása,   a  talán egyik legismertebb  termé-szeti látványosság, a Maya öböl. Nem véletlen, hogy ezt választották a Part című film forgatási helyszínéül!
A köralakú, kristálytisza vizű, fehér korallhomokos partú öblöt hatalmas mészkő sziklakarély veszi körül. Árnyas ösvények indulnak a parti erdőbe, ahol pár perc séta után szép kilátóhelyekre érkezünk.
Ezek közül a legszebb a Pileh lagúna látványa, ami egy hatalmas sziklaboltozaton keresztül tárul elénk.
Azt mondják, az ördög a részletekben lakozik. Igen, de a természet szépsége is… Kirándulásunk során olyan helyekre jutunk el, amikről fotók milliói találhatók az interneten. Ezek nagy része azonban szinte ugyanaz! Megmutatunk Önnek néhány részletet, öblöt, partot, a halakat és a naplementét.
(Utóbbit, sajnos, csak több napos programjaink során tudjuk megmutatni Önnek...)

Phuket üdülés, nyaralás, program - magyarul
Copyright: Yourdestination Thailand   WEB Management: D&D Webdesign
THAIFÖLD MAGYARUL
PHUKETI PROGRAMOK
Nemzeti parkok - Khao Sok - Khao Lak
PHUKET MAGYARUL
Küvessen minket a Facebook-on is!

Részletes anyagok

Programjaink részletes leírása állandóan bővül és mindig sokkal hosszabb, mint amit egy keresőben kényelmesen lehet lapozgatni.

Töltse le a legfrissebb verziót innen:

KATALÓGUSOK - ÁRLISTÁK